Ei enää turhuuksia

Luin tänään loppuun tuon Ville Haapasalosta kertovan kirjan. Otin sitten tehtäväkseni käydä kirjastossa valitsemassa seuraavia lukukokemuksia. En ollut miettinyt mitään tiettyä, ja koska olen hyvin usein huomannut Eeva Kolun lukevan mielenkiintoisia (ja kauniita) kirjoja, hakeuduin hänen blogiinsa. Listasin ylös seuraavat kirjat:

Kåre Halldén – Samppanjaruhtinas
Mia Kankimäki – Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
Ian McEwan – Rannalla
Grégoire Delacourt – Katseenvangitsijat
Saku Tuominen – Hyvä elämä
Maria Semple – Missä olet Bernadette?
Gillian Flynn – Gone Girl
Gretchen Rubin – The Happiness Project

Harmikseni saan usein kirjastoon mennessäni huomata, että mitä tuoreempi kirja on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se on lainassa, ja sitä kauemmin sitä saa varausjonossa odotella. Näistäkään edellä mainituista ei kovinkaan moni ollut paikalla. Mukaan tarttui Ian McEwanin Rannalla ja listan ulkopuolelta (mutta Eevan blogissa kuitenkin mainittu) Jennifer Eganin Aika suuri hämäys. 

kirjatkirjat-2

Aloitin tuosta jälkimmäisestä ja se vaikutti ensimmäisen 50 sivun jälkeen oikein lupaavalta. Kirja on Pulitzer-palkittu, mutta Goodreadsissa saanut hyvinkin ristiriitaisia arvosteluita. Lista säilyköön neuvonantajan seuraavia kirjoja valittaessa ja voisihan tuota pidentääkin aikalailla. Näiden lisäksi myös omasta kirjahyllystä löytyy monia lukemattomia teoksia.

Muutamana päivänä tällä viikolla tullut pohdittua enemmän ja vähemmän oman elämänsä suuntaa. Siihen liittyen otin askeleen eteenpäin ja päätin myös olla kuluttamatta aikaa turhuuksiin. Ajatus nousi siitä, kun monesti iltaisin pitää televisiota päällä ja harrastaa epämääräistä kanavasurffausta, vaikka aikansa voisi käyttää niin paljon järkevämmin. Yritän siis parhaani mukaan opetella sulkemaan sen television, jos sieltä ei mitään järkevää tule. Käytän senkin aikani vaikka hyvän kirjan parissa tai neuloen, kuin tuijottaen sarjoja, joilla ei ole minulle mitään merkitystä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s