Tiistain turinoita

Kirjainlyhenne

DINK
          1.  engl. Double Income, No Kids, kahden ansiotyössä käyvän henkilön pariskunta, jolla ei ole lapsia.

Usein mietin tätä asiaa, kun työpaikalla tulee kollegoiden kanssa puheeksi lasten harrastukset. On jääkiekkoa ja jalkapalloa, tanssia ja yleisurheilua. On ruuhkavuodet, eikä ehdi kun toisen lapsen hakea harjoituksista niin toista pitää lähteä viemään. Viikonloput täyttyy turnauksista ja kisoista, ja viikollakin täytyy olla iltaisin talkoohommissa keräämässä seuralle rahaa. Kuuntelen myötätuntoisena, mutten pysty millään tasolla samaistumaan. Päälimmäisenä päässäni jyllää ajatus, että kuka hullu tuon valitsee?

paris-5

Itse taas eilen illalla mietin, että kuinka oudolta tuntuu välillä tehdä hankintoja. Olin uusia maihareita vaille ja vähän selailin nettikauppoja. Tilasin Dr. Martensin 14-reikäisen mallin sen kummemmin miettimättä. Vasta jälkeenpäin tajusin, etten juurikaan ollut tullut ajatelleeksi kuinka paljon kengät maksoivatkaan. Tilasin myös syksyn aikana aika useaan otteeseen lankoja netin kautta, jopa Hollannista asti, enkä kertaakaan jäänyt miettimään onko minulla tähän nyt varaa. Harvemmin tulee missään kaupassa hintalappuja katsottua.

Tähän aikaan vuodessa iskee yleensä viimeistään matkakuume. Pari kertaa on tullut käytyä pääsiäisen aikaan Pariisissa (josta kaikki kuvatkin on), mutta nyt ei saatu mitenkään matkaa onnistumaan. Matkustaminen kuitenkin on asia, josta haluaa pitää kiinni ja johon ne rahansa mielellään laittaa. Erilaiset reissut ovat kuitenkin iso piristysruiske, muuten ankeassa (?) arjessa. Jo pelkän reissun odottaminen piristää kummasti. Mikään Teneriffan rantalomailija en kyllä ole, kaupunkikohteissa viihdyn parhaiten.

paris-2

paris-3

Tilanne ei varmasti ole pysyvänlaatuinen. Lainoja kertyy lyhennettäväksi elämän aikana ja eläkesäästäminen voisi tässä vaiheessa olla jo ajankohtaista. Ties milloin edes on mahdollista jäädä tulevaisuudessa eläkkeelle. Pariskunnan toisen osapuolen ollessa yrittäjä, mahdollisuudet reissuihin ovat myös rajalliset. On totta, että kahden ihmisen tuloilla meillä olisi edellytyksiä toisenlaisten kokemusten hankkimiseen, mutta niihin tarvitaan myös aikaa, jota meillä ei sitten kuitenkaan ole tarpeeksi.

En silti vaihtaisi tätä hetkeksikään pyykkiruljassiin ja harrastuksiin kuskaamiseen. Ostan kaupasta mielummin sitä kalliimpaa naudanlihaa kuin Rainbow-jauhelihaa ja juon iltaisin mieluusti sen pienpanimo-olueni ennemmin kuin Pirkka-lageria. Hedonisti, se kai minä enemmän olen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s