Tule sellaisena kuin olet. Not.

Katselin aamulla televisiota ja mietin kuinka erilaisissa medioissa asetaan suuria odotuksia sille, millaista elämää meidän pitäisi elää. Televisiosta tulee tosi-tv -sarjoja laihduttamisesta, ruuanlaitosta, sisutuksesta. Uusimpana tirkistelynkohteena erilaiset miljoonakodit. Ohjelmia katsoessa paineet omaa ulkonäköä kohtaan kasvavat, oma koti näyttää hiirenkololta ja keittiössä ei tapahdu jauhelihan paistoa kummempia asioita. Tunnen epäonnistuneeni ihmisenä.DSC_0298

Netissä ei pääse sen helpommalla. Sosiaalisen median myötä oman ”täydellisen” elämän jakamisesta on tullut arkipäivää. Monissa blogeissa eletään hetkessä mahtavaa elämää, osallistutaan tapahtumiin ja sisustetaan asuntoa hyvällä, ja monesti kalliilla, maulla. Iltalehden nettisivuilla annetut vinkit kolmekymppisille sisustajille kirvoittivat kaverini Facebook-seinällä keskustelua siitä, millaista elämää meidän käsketään elää. Tunsin jälleen epäonnistuneeni ihmisenä. Minulla on edelleen tv-taso, enkä ole sijoittanut kirjoja hyllyyni värien mukaan. Voin kuitenkin aina vedota siihen, että olen vasta 29-vuotias.

Riippuu paljon ihmisestä, kuinka tällaisen mediatulvan ottaa vastaan. Itse asetan itselleni paineita asioista, joita monet eivät välttämättä edes huomaisi. Hermostuin, kun ostamani Pirkka-tulppaanit alkoivat avautua liikaa jo seuraavana päivänä ja niiden lehdet olivat ostettaessakin repaleisia. Elän koko ajan se mielessä, että elämäni olisi sosiaalisessa mediassa hyväksyttyä elämää, josta voi koska tahansa ottaa loppuun asti viilattuja instagram-kuvia.

Olen koko ajan sitä mieltä, että elämässäni tapahtuu liian vähän asioita. Oletan, että ”kaikki muut” viettävät arkenakin iloisia illanviettoja yhdessä muiden tredikkäiden ystäviensä kanssa. Että kukaan muu ei istu sohvan nurkassa katsomassa niitä samoja tosi-tv -sarjoja, jotka asettavat vielä korkeampia paineita elämään. Jotta sitten tietää olevansa ruma ja lihava, ja jolta puuttuu se viimeistä huutoa oleva design-lamppu ja trendikasvi olohuoneesta.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tule sellaisena kuin olet. Not.

 1. Älä anna median johtaa sinua harhaan, riittää kun itse onnellinen ja tyytyväinen siihen mitä itsellä on. Ei kenenkään elämä ole niin täydellistä kuin facebookstatukset ja blogimerkinnät antavat ymmärtää. Jos jotain olen oppinut vastainkäymisistä niin sen, että vertailemalla itseään muihin vain hajottaa itsensä. Onnellista on käpertyä oman sohvan nurkkaan katsomaan huonoja (ja hyviäkin!) tv-sarjoja jauhelihamakaronimössölautanen kädessä.
  PS. WTF, kirjat värien mukaan? Meillä ne ovat esillä niin, että Harry Potterit ja muut suosikkini ovat kirjahyllyn paraatipaikoilla :)

  Tykkää

  • Juu, ei olekaan. Oon ollut koko ikäni kova vertaamaan itseäni muihin ihmisiin ja nyt tämän hetkinen some-kulttuuri, jossa sitä ”täydellisyyttä” pusketaan ovista ja ikkunoista, mä helposti unohdan, että se ei ole ihan niinkuin siellä sanotaan.

   Eikä mulle tulis mieleenkään lajitella kirjoja värin mukaan. :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s