The Pasta – paljon melua tyhjästä?

Jo pari vuotta sitten, suurimman buumin ollessa kovimmillaan, tulin testanneeksi avokadopastaa. Olihan se pakko. Niin monet paasasivat sen ihanuudesta. Avokadon ja juuston rakastajana olinkin varma, että uusi lempiruokani on syntynyt. Mutta kuinkas sitten kävikään. Ruoka osoittautui pannukakuksi, eikä makumaailmassa ollut mitään erikoista. Avokadon makuakaan tuskin löysi. Olin silminnähden pettynyt.

avokadopasta

Halusin antaa ruualle toisen mahdollisuuden, koska olin maistanut sitä myös kaverini tekemänä ja silloin siinä ei ollut mitään vikaa. Olin ostanut ainekset jo perjantaina, mutta vasta tänään sain aikaiseksi tehdä ruokaa. (Viikonloppuisin meidän taloudessa ei paljon olla kotona, saati kokata.) Kaivoin esiin alkuperäisen Safkaa-kirjan ohjeen ja aloin kartottamaan edellisen kerran virheitä.

Ensimmäinen virhe, joka edellisellä kerralla oli tehty, oli todennäköisesti pastan keitinveden vaatimaton suolaus. Tällä kertaa todella maistoin, että vesi maistuu merivedelle. Silppusin valkosipulini ja chilini niin pieneksi etten ikinä, lime oli hyvä yksilö ja mehua irtosi kiitettävästi ilman puristimiakin. Toinen virhe, jonka luulen edellisellä kerralla tehneeni, koski juustoja. Saattoi jopa olla, etten viime kerralla ollut hankkinut lainkaan pecorinoa. (!) Tällä kertaa raastin juustot vaa’an kanssa, että sitä varmasti olisi tarpeeksi.

avokadopasta-2

Loppukaneettina voin todeta, että mittasuhteet ja kaikkien raaka-aineiden olemassaolo ovat tässä ruuassa aika tärkeitä. Tällä kertaa pasta maistui aivan sairaan hyvälle. Jopa ilman unohtunutta lehtipersiljaa. Suosittelen myös käyttämään laadukasta spagettia, joka pysyy irtonaisena.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s