Kesä saattaa olla lämmin, vaan ei näin ylhäällä.

Eilen sain hyviä uutisia.

Tiedän taas millä kesälomani kesäkuussa aloitan. Tulin toista kertaa valituksi Sodankylän filmifestivaalien talkoolaiseksi. Viime kesänä olin siellä ensimmäistä kertaa ja reissu oli huikea. Paras kokemus oli istua aamuyöllä pienessä teltassa katsomassa dokumenttia Twenty Feet From Stardom ja lipitellä punaviiniä kertakäyttömukista. Oli outoa tulla ulos elokuvateltasta aamukuudelta, kun aurinko oli yhtä korkealla kuin keskipäivällä. Oli hienoa katsoa Chaplinin lyhytelokuvia Cleaning Womenin säestäessä elokuvia livenä. Oli jännittävää istua elokuvateltassa toivoen, ettei sadevesi tule katosta läpi.

MSFFKuva: Annina Mannila/MSFF

Odotan reissua taas innolla. Suuri osa festivaalireissua on ajomatka asuntoautolla Oulusta Sodankylään. Opin viime vuonna, että karavaanarit tervehtivät toisiaan kohdatessaan maantiellä. Oli kieltämättä kummallista moikkailla vieraille ihmisille. Pääsin tapaamaan elokuva-alan ihmisiä, mm. Aki Kaurismäen ja edesmenneen Peter von Baghin. Näin elokuvia, joita en olisi muuten nähnyt ja tapasin uusia ihmisiä, jotka toivon tapaavani myös tänä kesänä yhteisissä talkoolaishommissa.

Festivaali järjestetään tänä vuonna 30. kertaa ja nyt myös ilman festivaalin pitkäaikaista johtajaa Peter von Baghia. Luulen siis, että tiedossa on poikkeuksellinen ja varmasti hyvin suosittu festivaalivuosi. En olisi halunnut missata tätä juhlavuotta mistään hinnasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s