Teetä kahdelle

Herraisä kun tämä blogin pitäminen voi näköjään olla hankalaa. Jäätäväksi venyneen tauon jälkeen ilmoitan olevani elossa ja päivitteleväni kesälomakuulumisia hyppyrimäkien ja radiomastojen juurelta. Lahti-visiittini ovat olleet viime aikoina suhteellisen lyhyitä, joten keskustan uusien paikkojen testaaminen on jäänyt vähäiseksi. Eilen kuitenkin oli mahdollisuus nauttia teetä hyvässä seurassa uudessa kahvi- ja teehuone Renessassissa.


Kahvila on soma ja teekuppia on useaa eri näköä ja kokoa. Teen (tai kahvin) seuraksi tarjolla oli kolmea erilaista raakakakkua (suklaa, mango ja jokin marja), kahta suolaista kasvispiirakkaa sekä perinteisiä brittiläisiä skonsseja, jotka tarjoiltiin kermavaahdon ja aprikoosihillon kera. Itse sorruin suklaiseen raakakakkuun. Teeksi valitsimme pannullisen chaita.

Raakaleivonnaiset tehdään takahuoneesta näkyvistä yleiskoneista päätellen paikanpäällä. Kakku oli maukasta ja päällä oleva suklaakerros tukuisaa kuin mikä. Jos kuitenkaan ei pidä kookoksen mausta, on ehkä parempi valita teen kaveriksi perinteinen skonssi. (Seuralaisen huomio.) Teevalikoima on hurja, toistakymmentä mustaa ja toiset mokomat vihreitä teelajikkeita. Rooibosteevaihtoehtoja oli myös varmasti reilu kymmennen. Teejuomia oli myös tarjolla.

Paikka oli viihtyisä, paikkoja oli noin kuudelletoista. Asiakaskunta oli vierailuhetkellä 100% naisia. Ruusutapeteilla ja -kupeilla ei varmasti ole osuutta asiaan. ;) Erittäin mukava lisä lahtelaiseen kahvilatarjontaan. Toivottavasti asiakkaat jaksavat kiivetä Rautatienkadun yläpäähän.

Kahvi – ja teehuone Renessanssi. Rautatienkatu 12, Lahti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s