Jemmahommia

Noin kolme vuotta sitten aloitin harrastuksen, jonka toivoin kestävän mukana, koska se ei vaadi juurikaan satsauksia. Asuin silloin Joensuussa ja etsiskelin keväällä 2012 parisenkymmentä keskustan alueen kätköä. Tuntui, että olisi ollut suuremmassakin aarrejahdissa, kun tunki päätään puunrunkoihin tai kiipesi pylväisiin löytääkseen pienen pienen rasian. Joskus sai siirrellä kivenmurikoita tai irrotella kannosta siististi leikatun kannen, jotta kannon sisälle kaiverretusta kolosta löytyi pieni filmirulla.

kätkö

Noh, muutin toiselle paikkakunnalle ja kätköily jäi kolmeksi vuodeksi. En tiedä miksi. Vasta nyt kesäloman alussa keksin pienelle iltakävelylle lähtiessäni, että miksi en samalla etsisi kätköä. Olin ladannut Geocache-sovelluksen ilmaisversion ja sen avulla löysin vaivoitta perille. Kätköä ei ollut turhan hankala löytää ja siellä oli kynäkin, joten loggasin sen löydetyksi. Tunsin pitkästä aikaa pientä onnistumisen iloa.

Juhannusta vietimme ystäväporukassa Loimaalla. Perjantai-iltana keksittiin lähteä etsimään muutama kätkö, kun kerran aurinkokin paistoi. Yksi löydettiin aika nopeasti, mutta Matkahuollon lähettyvillä ollutta kätköä etsittiin varmaan puoli tuntia – tuloksetta. Käytössä oli pitkät kepit ja minun reppuselässäni joku yritti kätköä kopeloida. Oli aivan tosi ankeaa lähteä paikalta ilman, että kätköä oli löytynyt.

kätköloimaa

Kuten sanoin, harrastus on suhteellisen edullinen ja (ilta)kävelyihinkin tulee joku pointti, kun matkalla etsii pari kätköä. Androidille on olemassa c:geo-sovellus, joka on ilmainen, mutta itse maksoin Geocaching-sivuston omasta sovelluksesta n. 10€. Olisi iPhonellekin ollut jokin ilmaissovellus, mutta mennään nyt tällä. Alussa käyttämäni ilmaissovellus ei nimittäin näyttänyt kaikkia kätköjä, vaan ainoastaan ns. traditional-kätköt. Eli puhelimen kanssa pärjää mainiosti, jos ei GPS-laitetta halua mennä ostamaan. Toistaiseksi innostusta on, joten toivon, ettei moista kolmen vuoden taukoa enää tule.

kätkö-2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s