Viikonloppu alla Italia

Minulla on joku erityinen suhde italialaiseen ruokaan. Rakastan risottoa ja erilaisia pastoja. Pidän yksinkertaisista mauista. Viikonloppuna tuli tehtyä sekä lauantaina että sunnuntaina jotakin italialaishenkistä ruokaa. Lauantaina tein carbonaratyyppistä pastaa, jonka reseptin bongasin Pinterestistä. Jos haluatte testailla prosciutto-kinkussa ja parmesan-juustossa pyöriteltyä pastaa, ohje löytyy täältä –> Linguine Squarcierella.

Sunnuntaiksi olin varautunut tekemään ihka ensimmäiset gnocchini. Olin syönyt gnoccheja Ravintola Hellassa toukokuussa ja ne olivat aivan taivaallisen hyviä. Löysin Leila leipoo -ohjelman Leila Lindholmin keittokirjasta Vielä yksi pala ohjeen gnocchien tekemiseen ja ajattelin, jospa yrittäisin sitä itsekin. Täydellisen lopputuloksen saaminen ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista.

gnocchi

Olin edellisenä iltana keittänyt perunat valmiiksi. Neljä keitettyä uuniperunaa raastettiin ja kasaan lisättiin 3 dl vehnäjauhoja. Kasan keskelle tehtiin kuoppa, johon rikottiin yksi luomukananmuna ja lisättiin 1 tl suolaa. Taikinasta muodostui lopulta pallo, jonka jaoin kahdeksaan pieneen osaan. Osat pyöriteltiin tangoiksi, jotka jaoin veitsellä tuommoiseksi pieniksi pätkiksi. Pätkää pyöritin vähän sormen alla ja painoin haarukalla litteämmäksi.

Gnoccheja keitettiin vedessä niin kauan, kun ne nousevat pintaan. Ei siis haittaa, jos ne ovat hieman eri kokoisia, koska ne ilmoittavat itse, koska ovat valmiita. Paistoin keitetyt gnocchit voissa yhdessä suomalaisten luomusiitakesienien ja sipulin kanssa. Gnocchit eivät itsessään maistu millekään, joten sienien maku tarttui niihin kivasti. Sivuun paistettiin naudan ulkofilepihvit.

gnocchi-2

gnocchi-4 gnocchi-3

gnocchi-5

Niinkuin jo aiemmin sanoin, hyvien, ilmavien gnocchien valmistus ei ole aivan yksinkertaista. Omistanikin tuli valitettavasti hieman kumisia. Googletin asian ja minulle kerrottiin, että liika neste taikinassa saa aikaan kyseisen ilmiön. Pohdin, mistä neste taikinaan olisi voinut tulla ja ainoa ratkaisu, jonka keksin oli peruna. Olin kokeillut perunan kypsyyttä cocktail-tikulla ja peruna oli keitettäessä imenyt itseensä vettä näiden reikien kautta. Olin myös jonkun aivopierun vaikutuksen alaisena kuorinut perunat, joten niillä ei ollut edes kuorta estämässä veden ilmeytymistä. Netissä ehdotettiin perunoiden kypsentämistä uunissa, jolloin vettä ei perunaan pääsisi.

Näistä neuvoista sisuuntuneena aion ehdottomasti kokeilla gnoccheja toistekin!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s