Kuu kirjasta kesään

Kirjat ja lukeminen ovat vahvasti kuuluneet lapsuuden kesiini. Kesälomani alakouluikäisenä kuluivat paljolti nenä kirjassa kiinni istuessa ja kesässä meni parhaimmillaan lähemmäs kolmisenkymmentä kirjaa. Kävin kirjastossa vähintään joka toinen päivä. Kirjat, joita luin lapsena, olivat usein johonkin sarjaan kuuluvia. Neiti Etsivä-, Sweet Valley High- ja Babysitter’s Club -sarjojen kirjoja luin eniten. Teini-iässä ja myöhemmin maku muuttui, kirjat paksunivat ja lukutahti hidastui.

kirjakesään

Sitten tapahtui yliopisto. Meni vuosia, että luin yhden, kaksi kirjaa vuodessa. Ostin kirjoja, mutta ne jäivät lukemattomina hyllyyni. Luulin jo, että olin menettänyt pelin. Valmistumisen jälkeen minun oli opeteltava lukemaan uudestaan.

Kun muutin Ouluun, yksi ensimmäisistä asioista, jonka hankin, oli kirjastokortti. Vaikka ostan edelleenkin suhteellisen paljon kirjoja lukutahtiini nähden, rakastan kirjastoja. Kirjastot ovat minusta yksi Suomen tärkeimmistä kuntien ylläpitämistä palveluista. Jos minun lapsuudessani ei olisi ollut kirjastoa, en olisi varmasti voinut lukea niin paljon.

kirjakesään-2

Tavallisten kirjojen lisäksi, olen tänä kesänä oppinut lukemaan myös e-kirjoja. Latasin pädille Elisa Kirja -sovelluksen ja ostin sieltä heti Haruki Murakamin 1Q84 (osat 1&2)-teoksen. Olen halunnut lukea kirjan jo pitkään, mutta järkälemäistä kirjaa on hankala lukea ja kieltämättä harvemmin ostan täysihintaisia kirjoja. Nyt 1Q84 maksoi pikkuisen alta kympin ja on hieman helpommin käsiteltävissä sähköisessä muodossa. Elisa Kirjassa on myös vanhoja klassikoita saatavilla ihan ilmaiseksi.

Lukemisen palauttaminen arkeeni on siis onnistunut suhteellisen hyvin. Nautin taas muihin maailmoihin hyppäämisestä. Ennen vetosin siihen, ettei ole aikaa. Mutta aikaa on aina, varsinkin näin kesäisin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s