Anna Singerin laulaa

singer-4

Ostin kuukausi sitten itselleni ensimmäisen ompelukoneeni. Joku toinen olisi ostanut jonkun halvemman ja vaatimattomamman, mutta minulle ei mikä tahansa kone kelvannut. Ompelukone on Singerin Heritage-malli, jonka olin nähnyt Strömsö-ohjelmassa ja sen jälkeen vannottanut itselleni vielä joskus sellaisen ostavani. Ompelukoneen mukana tullut muovinen suojapussi oli vain niin silmiäpolttavan ruma, että ostin kankaat Eurokankaan palakangaspuolelta ja ompelin itse uuden. Musta kangas valikoitu koukeroidensa vuoksi, vähän sama kuin itse koneessa. 
singer

singer-2

En vain ole ommellut mitään kunnollista varmaan yläasteen jälkeen ja mitään ikinä ilman kaavoja. En antanut tämän hidastaa itseäni vaan käytin muovista suojapussia suuntaa antavana kaavana. Koulukäsityöt eivät koskaan sujuneet meikämandoliinilta ihan hirvittävän hyvin, lähinnä välinpitämättömän opettajan vuoksi. Muorin hyvällä opastuksella olen kuitenkin oppinut ompelemaan ja innostukseni käsitöihin ei ole kuollut – päinvastoin.

Ompeluprojektissa piti harrastaa aika paljon ongelmanratkaisua; miten ylipäätään toteuttaa koko suojapussi? Mitä mittoja pitää ottaa? Missä järjestyksessä osat kannattaa ommella? Miten ommellaan kaarevat kulmat, ilman että kangas menee ryttyyn? Miten ommellaan vuori? Sain myös kokea purkamisen tuottamaa ärsytystä, kun purin juuri ompelemani vuorin, vaikka ei olisi tarvinnut.

singer-5

singer-6

Suojapussi kuitenkin onnistui minusta hyvin. Mustan päälikankaan alla pilkottaa keltainen vuorikangas. Pussi on siis käytännössä kaksipuoleinen. Jos jotain tekisin toisin, valitsisin kapeamman kanttinauhan tai vaihtaisin sen kokonaan mustaan. Tuo keltainen pomppaa vähän silmille.

Harmittaa vaan peittää kaunis kone suojapussilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s