Lankaihanuuksia Pariisissa

yarn [yahrn], n.
An item to which the word ”enough” does not apply

Harva varmaan lähtee Pariisiin etsiäkseen lankakauppoja. Minä tein tässäkin poikkeuksen. Kävimme siis syyslomalla Pariisissa jo kolmatta kertaa ja koska kaikki perinteiset turistinähtävyydet oli jo koluttu, olin ottanut ennen matkaa selvää parista lankakaupasta, joissa halusin käydä. L’Oisive Thé et Tricot oli erityisesti pakko löytää.

Olimme alunperin menossa käymään katakombeissa, mutta kun pääsimme Denfert-Rochereaun asemalta ulos, huomasimme jonon kiertävän korttelin ympäri. Jonon ensimmäiset kertoivat jonottaneensa katakombeihin 2-2,5 tuntia, joten vierailu jäi tällä kertaa toteuttamatta. En ollut tietenkään muistanut kirjoittaa L’Oisive Thén osoitetta mihinkään ylös. Here-karttapalvelusta löytyi kuitenkin yksi paikka sillä nimellä, jota kohti lähdimme kävelemään. Osoite ei ollut kuulostanut omaan korvaani tutulta, joten olin aivan varma, että kävelimme turhaan. Kun lopulta pääsimme perille, meinasin hypähtää murun kaulaan kiitokseksi, että oli löytänyt paikan.

L’Oisive Thé on siis yhdistetty teehuone ja lankakauppa. Sille on vasta avattu uusi sisarkauppa La Bien Aimée, jonne myös kävelimme. Sain molemmissa puodeissa aivan superhyvää palvelua. La Bien Aiméessä sain tarkistaa omistajan tietokoneelta oman Ravelry-projektisivuni tarkistaakseni, mitä lankoja voisin ostaa. Kun menimme takaisin L’Oisive Théhen, murulla oli hieman huono olo kaikesta kävelystä ja hän jäi ulos istumaan. Omistaja oli minun huomaamattani käynyt viemässä hänelle kuumaa hunajavettä sitruunalla. Miten herttaista!

l'oisivethé

Mukaan molemmista puodeista tarttuivat seuraavat lankaset (edestä taaksepäin lueteltuna):
La Bien Aimée Merino DK, sävy Sousbois
La Bien Aimée Ultra Merino Fingering, sävy Velvet Graffiti
Julie Assalin Fino Simple, sävy Confiture
John Arbon Textiles Knit By Numbers, sävy 03
John Arbon Textiles Knit By Numbers, sävy 06
Blue Moon Fiber Arts Socks that Rock Lightweight, sävy Mermaid Tears (oikealla pystyssä)

Tulen varmasti käymään Pariisin matkoillani näissä kaupoissa, sillä olin todella otettu siitä lämpimästä vastaanotosta, jonka kummassakin puodissa sain kokea. Ja verkkokauppakin on olemassa, koska tuota La Bien Aiméen omaa lankaa ei ymmärtääkseni Suomesta mistään saa. Seuraavaa värjäyserää odotellessa…

L’oisive Thé
10, rue de la Butte aux Cailles & 1, rue Jean-Marie Jégo (katujen kulmassa)
75013 Paris

La Bien Aimée
27, rue Paul Méry
75013 Paris

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s