Puikkojen ferrarit

Ajattelin kirjoittaa tällaisen tekstin niille, jotka netin syövereistä etsivät apua pyöröpuikkojen valintaan. Olen itse nimittäin löytänyt true matchini, enkä varmasti aio hetkeen vaihtaa niitä mihinkään muuhun.

chiaogoo-2

Olin käyttänyt jonkun aikaa KnitPron koivuisia vaihtopäisiä pyöröpuikkoja, mutta aloin hieman kyllästyä niissä esiintyviin epätäydellisyyksiin. Puikoista kului hyvin nopeasti pois kokomerkinnät, niiden metalliset liitososat vääntyivät ja muoviset kaapelit irtosivat omista liitososistaan. Puikoilla tosin on 3 vuoden vaihto-oikeus, ja kävinkin yhdessä vaiheessa hyvin tiheään tahtiin vaihtamassa osiani uusiin. Säilytin kaapeleita myös suhteellisen tiiviillä kierteellä, joten ne eivät myöskään suoristuneet kovin helposti. Aloin hieman kyllästyä.

Googlettelin sitten muiden neulojien kokemuksia puikoista. Tiesin, että halusin vaihtopäiset ja vaikka olin pitkään vannonut puisten puikkojen nimeen, olin valmis vaihtamaan metallisiin. Monessa blogissa ylistettiin ChiaoGoon puikkojen laatua ja löysin Amazonista setin, jossa olisi kaikki puikot.

chiaogoo

Olin esittänyt toiveen tästä ChiaoGoo Twist Red Lace -puikkosetistä ja sainkin sen joululahjaksi. Setissä on amerikkalaiset puikkokoot US2-US10 (välistä puuttuu eurooppalainen 3 mm) sekä US10,5, US11, US13 ja US15. Koon US2-US8 puikoille on omat kaapelit ja isommille omansa. Setissä oli molemmille koot 14″/35 cm, 22″/55 cm ja 30″/75 cm, eli yhteensä kuusi kaapelia. Pienestä taskusta löytyi silmukkamerkkejä, puikkomitta sekä stoppereita, kaapelinvaihtotyökaluja sekä liitososia kaapeleiden liittämiseen. Jälkikäteen olen tilannut Amazonista koon 8″/20 cm ja 50″/125 cm kaapelit kapeille puikoille, joista ensimmäisellä en kyllä tee mitään, paitsi ehkä jatkopalana.

Nämä puikot on käytännössä tehty pitsineuleen neulomiseen, kärki on hyvin kapea ja terävä. Puikot on onttoja ja tehty kirurginteräksestä. Paksummatkaan puikot eivät siis paina juuri mitään ja aluksi tähän keveyteen kesti tottua jonkun aikaa. Koska neulon tätä nykyä suurimman osan töistäni fingering-vahvuisella langalla, valinta oli hyvä.

Kaapelit on ohutta teräsvaijeria, joka on päällystetty punaisella muovilla. Kaapeleilla ei ole ns. muistia eli vaikka ne olisivat pitkäänkin olleet kierteellä pienissä pusseissaan, ne joka kerta aukeavat ja suoristuvat täysin ongelmitta. Mitään hapertumistakaan en ole vielä havainnut.

chiaogoo-4

Toisin kuin KnitPron-puikoissa, joissa lanka kirrasi liitoskohdassa ja jäi useinkin jumiin saumaan, ChiaoGoon puikkojen ja kaapelin liitoskohta on siisti ja lanka liikkuu puikoilla ja kaapelilla kuin unelma. Puikkojen ja kaapeleiden koot on lasermerkitty selkeästi, joten ne eivät myöskään kulu pois.

Tulevaisuudessa saatan tilata vielä 37″/93 cm -mittaisen kaapelin ja lisää liitospaloja. 3mm puikon puuttumisesta setti saa kyllä hieman miinuspisteitä, koska se on aika yleinen koko. Näinköhän niitä saisi erikseen ostettua jostakin?

chiaogoo-3

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Puikkojen ferrarit

  1. Hei!
    Olen järjestämässä Ouluun käsityöbloggaajille tapaamista ja olisin kutsumassa sinua mukaan. Laitatko minulle sähköpostia omenapuunvarjossa@gmail.com jos olet kiinnostunut, sillä en löytänyt blogistasi sähköpostiosoitettasi

    t. Heidi

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s